Wat zijn rolluiken?

Rolluiken, wie kent ze niet? Rolluiken zijn luiken die strak langs uw ramen worden gemonteerd. Aluminium rolluiken bieden het voordeel dat ze goed isoleren. De bediening van de rolluiken heeft u zelf in de hand. Zo kunt u de prijzen laag houden door de rolluiken handmatig open en dicht te doen. Wilt u meer comfort? Kies dan voor elektrische rolluiken. U doet de rolluiken dan open en dicht met behulp van een wandschakelaar of afstandsbediening. Hierbij behoort elektrische bediening op zonne-energie ook tot de mogelijkheden.

Rolluiken zijn ongekend populair in Nederland. Deze populariteit hebben rolluiken te danken aan hun praktische en veelzijdige karakter. Zo bieden rolluiken de onderstaande voordelen:

  • inbraakwerend
  • zonwerend
  • isolerend          
  • geluidswerend
  • vochtwerend
  • privacy

Zonwering

In de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen, zelfs in Nederland. De felle zonnestralen schijnen op uw ramen en laten uw woning binnen een mum van tijd aanvoelen als een tropisch oord. Door deze temperaturen voelt uw woning oncomfortabel aan, om over uw nachtrust nog maar niet te spreken. Een dure airconditioning aanschaffen is een optie, maar dit apparaat vreet energie en is vaak slecht voor de luchtkwaliteit in uw woning. Een beter idee zijn rolluiken. Door de rolluiken op een warme dag dicht te doen kan de zon uw woning niet langer opwarmen en blijft het in huis aangenaam koel. Zo slaapt u voortaan weer als een roos.

Isolatie

Niet alleen in de zomer komen rolluiken van pas, in de koude wintermaanden zijn rolluiken ook een goede toevoeging aan uw woning. Door de rolluiken ‘s avonds en ‘s nachts gesloten te houden profiteren uw ramen van een extra laag isolatie. De warmte blijft op deze manier beter in huis, waardoor u de verwarming een graadje lager kunt draaien én profiteert van lagere stookkosten. Een gesloten rolluik kan het warmteverlies van uw raam verminderen met wel 20%. Rolluiken bieden naast thermische isolatie ook geluidsisolatie. Grenst uw slaapkamer aan een drukke weg? Rolluiken houden omgevingsgeluiden voor een groot deel tegen, waardoor u een stuk rustiger woont.

Bescherming

Rolluiken maken uw woning een stuk veiliger. Allereerst beschermen rolluiken uw ramen tegen slechte weersomstandigheden en stormschade. Zo slaapt u met een gerust hart door een heftige zomerstorm of een winterse hagelbui heen. Ook voor inbrekers hoeft u niet langer te vrezen. Het openbreken van rolluiken is niet makkelijk en zal een inbreker allesbehalve snel en geluidloos kunnen doen. Inbrekers laten uw woning daarom liever links liggen, waardoor u met een veilig gevoel naar bed gaat.

Verduistering

Blijft u op een luie zondag graag wat langer in bed liggen? Net als u nog een keer om wilt draaien ziet u de eerste zonnestralen langs uw gordijnen naar binnen vallen. Binnen een mum van tijd bent u klaarwakker en is uitslapen er niet meer bij. De oplossing? Rolluiken. Rolluiken houden het daglicht bijna volledig tegen, waardoor u heerlijk tot rust komt in een donkere en koele slaapkamer.

 

Onze rolluiken zijn CE-gecertificeerd
Garantie, 7 jaar

Albers Zonwering
Het Lentfert 104
7547 SP Enschede