Energiebesparende tips voor een koele woning in de zomer

Er is in de energietransitie veel aandacht voor duurzame verwarming van woningen, maar nog niet voor koeling. We zien dat het gebruik van airco’s in Nederland stijgt en daarmee het energiegebruik voor koeling. Actieve koeling in woningen, bijvoorbeeld met behulp van een airco, is echter vaak niet nodig. Reden om met energiebesparende oplossingen te komen waarmee opwarming van de woning grotendeels voorkomen kan worden en het energiegebruik van de airco kan worden verminderd.

Lees hier het volledige artikel

Zonwering is steeds belangrijker

Woningen moeten niet alleen goed verwarmd kunnen worden, ze moeten ook koel blijven als het buiten opwarmt. En daar is in ons land van doorzonwoningen te weinig aandacht voor, zeggen deskundigen in de week dat het Nationale Hitteplan van kracht is. Zeer hoge temperaturen zullen steeds vaker voorkomen en huizen waarin de hitte blijft hangen vormen een gevaar voor de gezondheid.

Lees hier het volledige artikel

Hogeschool Saxion

Met trots delen wij mee dat wij de europese aanbesteding voor het onderhoud/vervanging van alle zonweringen van Hogeschool Saxion gegund hebben gekregen.

Albers Zonwering
Het Lentfert 104
7547 SP Enschede