Rolluiken zijn de duurzame oplossing!

 
 

Speciale actie

Albers Zonwering gaat de koude maanden in met een speciale rolluiken actie met het oog op duurzaamheid. Rolluiken houden warmte én kou buiten. De aluminium rolluiken zijn uitgevoerd met een motor op zonne-energie geïntegreerd in het systeem. “En met afstandsbediening’’, zegt Marc Tempelman van Albers Zonwering.

Enschede – Investeren met een goed rendement? Dan zijn rolluiken de juist keuze! Dat stelt Marc Tempelman van Albers Zonwering. “Met de toenemende energiekosten wordt het steeds belangrijker om de kou, maar ook zeker de warmte, buitenshuis te houden. Rolluiken zorgen voor een goede isolatie tegen de kou en wind en houden ook de warmte van de zon buiten. Minder stoken en ook minder koelen levert een direct rendement op en daarmee een lagere energierekening.’’

Lees hier het hele artikel in “De huis aan huis”

Steeds meer mensen een airco, maar experts zien liever zonwering

 

Op hete dagen zijn mobiele airco’s in winkels niet aan te slepen en ook steeds meer mensen nemen een vaste airco in huis. In totaal heeft nu zo’n 30 procent van de huishoudens een vaste of mobiele airco. Nog eens 30 procent overweegt er een aan te schaffen, blijkt allemaal uit recente cijfers van voorlichtingsbureau Milieu Centraal. Een van de voornaamste redenen om een airco te nemen: beter kunnen slapen ’s nachts.

Het aantal vaste airco-installaties neemt gestaag toe. In 2015 lieten zo’n 16.000 mensen een airco installeren. Vorig jaar kwamen er ruim 285.000 bij, blijkt uit cijfers van het CBS. Over de verkoop van mobiele airco’s willen winkels geen precieze aantallen geven, maar ze zeggen wel een enorme stijging te zien. “We hebben nu al veel meer airco’s verkocht dan in heel 2022”, zegt een woordvoerder van MediaMarkt en Saturn.

Milieu Centraal is geen groot voorstander van airco’s. De organisatie waarschuwt voor de kosten en de klimaatschade door het hoge energiegebruik van de apparaten: een mobiele airco verbruikt zo’n twintig keer meer stroom dan bijvoorbeeld een ventilator.

Bron; Nos.nl

Lees hier het volledige artikel

Energiebesparende tips voor een koele woning in de zomer

Er is in de energietransitie veel aandacht voor duurzame verwarming van woningen, maar nog niet voor koeling. We zien dat het gebruik van airco’s in Nederland stijgt en daarmee het energiegebruik voor koeling. Actieve koeling in woningen, bijvoorbeeld met behulp van een airco, is echter vaak niet nodig. Reden om met energiebesparende oplossingen te komen waarmee opwarming van de woning grotendeels voorkomen kan worden en het energiegebruik van de airco kan worden verminderd.

Lees hier het volledige artikel

Zonwering is steeds belangrijker

Woningen moeten niet alleen goed verwarmd kunnen worden, ze moeten ook koel blijven als het buiten opwarmt. En daar is in ons land van doorzonwoningen te weinig aandacht voor, zeggen deskundigen in de week dat het Nationale Hitteplan van kracht is. Zeer hoge temperaturen zullen steeds vaker voorkomen en huizen waarin de hitte blijft hangen vormen een gevaar voor de gezondheid.

Lees hier het volledige artikel

Hogeschool Saxion

Met trots delen wij mee dat wij de europese aanbesteding voor het onderhoud/vervanging van alle zonweringen van Hogeschool Saxion gegund hebben gekregen.

Albers Zonwering
Het Lentfert 104
7547 SP Enschede